BLOKFLUIT

Raalte
Dalfsen
Wijhe
 
Heino
Deventer
Ommen


 Mail voor informatie

Arjan Eek

Arjan Eek (1961) is als kapperszoon in de binnenstad van Zwolle geboren. Vanaf zijn negende speelt hij dagelijks een half uur klarinet. Na de basisschool en de havo (1980) gaat hij naar het conservatorium in Zwolle. Zijn klarinetstudie-uren breidt hij vanaf dat moment fors uit. Dagelijks is hij zo’n vier tot vijf uur in de weer met zijn favoriete houten blaasinstrument. Aanvullend volgt hij vele meestercursussen in binnen- en buitenland, zoals in Rotterdam, Stuttgart en Berlijn. Sinds 1988 woont hij in Heino, gemeente Raalte.

Nadat Arjan Eek alle benodigde papieren op zak heeft, besluit hij in 1985 zelf klarinetlessen te gaan geven. “Daar zit muziek in”, denkt hij bij zich zelf. Al snel dienen zich klarinetleerlingen aan via een aantal muziekverenigingen, zoals in Wijhe, Hellendoorn en het Veluwse Emst. De jongst blazende leerling is 7 jaar en zijn oudste is 64. Wekelijks geeft hij klarinetles aan ongeveer zestig leerlingen. Zijn werkgebied is uitgegroeid tot over de Overijsselse provinciegrenzen heen. Op verzoek geeft hij ook privé-les in Heino en in Dalfsen in ‘De Trefkoele’  

Kwaliteit staat bij Arjan Eek hoog in het vaandel. Dat is ook de reden waarom hij liever individueel les geeft dan aan groepen. Individueel kan hij meer persoonlijke aandacht geven en beter begeleiden.

In zijn eerste studiejaar aan het conservatorium (1980) brengt hij met zijn docent en medestudenten een bezoek aan de bakermat van de klarinet: het Duitse Markneukirchen, ten noorden van de Tsjechische grens. Tot op de dag van vandaag brengt hij jaarlijks een of meerdere bezoeken aan dit bijzondere muziekstadje en zijn alsmaar groter gegroeide vrienden- en kennissenkring. In deze omgeving, het Vogtland (het vroegere Oost-Duitsland), heeft hij enkele van zijn klarinetten handmatig laten bouwen (van Afrikaans hout). En hij geeft er (solo)concerten. Meer info: www.markneukirchen.de en www.museum-markneukirchen.de.

Nu hij zelf les geeft, betekent het niet dat zijn klarinet in de koffer blijft. Dagelijks studeert Arjan Eek nog steeds met veel plezier zo’n anderhalf uur. Ook gaat hij zelf geregeld naar de les. Hij studeert bij Oscar Ramspek in Amsterdam die in Het Gelders Orkest speelt. De klarinet is en blijft zijn passie…

  Terug                          

Zwolle
Hattem
Dalfsen

Mail voor informatie

Martin van Zanten

Studeerde klarinet docerend musicus en uitvoerend musicus, saxofoon, basklarinet en directie aan het conservatorium in Zwolle.

Als uitvoerend klarinettist heeft hij gespeeld in verschillende professionele orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest en bij musicals uit de stal van Joop van den Ende. Momenteel houdt hij zich vooral bezig met doceren.  Daarnaast is hij actief als dirigent, arrangeur en recensent.

Als klarinetdocent is Martin sinds 1994 verbonden aan de Muzerie, Centrum voor de Kunsten te Zwolle. In datzelfde jaar richtte hij daar het Mpingo Clarinet Choir op waaruit in 2006 het seniorenklarinet-ensemble Mpingo: Ya Kwanza is ontstaan, waar hij tevens dirigent van is.

De klarinetlessen worden gegeven in Zwolle (Centrum en Stadshagen) en Hattem. Bij voldoende aanmeldingen ook in Dalfsen. De lessen worden bij voorkeur gegeven in groepjes van 2 of 3 leerlingen wat het samenspelen, luisteren naar elkaar en het leren van  elkaar bevorderd. Ook zijn er individuele lessen mogelijk. Informatie over de lessen en ensembles is te verkrijgen bij de Muzerie www.muzerie.nl

 

    Start
  Raalte
  Zwolle
  Dalfsen
  Heino
  Hattem
 

Hasselt

 

Wijhe

  Kampen
  Ommen
 

Deventer

  Hardenberg

 

Hoogeveen
Zwolle
Dedemsvaart 


Mail voor informatie

Ernst Groenenberg

Studeerde klarinet docerend musicus aan het conservatorium te Zwolle en studeerde af aan het conservatorium te Arnhem.Hij is als docent klarinet/sax. verbonden aan Scala Centrum voor de Kunsten te Hoogeveen en is daar tevens dirigent van het Scala Clarinet Choir.

Ook is hij als klarinetdocent werkzaam bij de Muzerie Centrum voor de Kunsten te Zwolle. Als uitvoerend musicus verleent hij voornamelijk medewerking aan projectorkesten maar het lesgeven staat bij hem voorop.

Beginners krijgen bij Ernst zoveel mogelijk les in groepjes van 2 of 3 leerlingen maar op verzoek kunnen leerlingen natuurlijk ook individuele les krijgen.De klarinetlessen in Hoogeveen worden gegeven bij: Scala Centrum voor de Kunsten, www.scalahoogeveen.nl 

De lessen in Zwolle worden in de Muzerie Centrum voor de Kunsten gegeven,  www.muzerie.nl 

 

Zwolle

Mail voor informatie

Ciska van der weij

Ik ben Ciska van der Weij, op negen jarige leeftijd ben ik begonnen met het nemen van klarinetlessen aan de muziekschool in Franeker. Ik kreeg zoveel plezier in het klarinet spelen, dat ik na een paar jaar besloot om mijn studie voort te zetten aan het conservatorium in Zwolle. Toen ik 17 was werd ik aangenomen op de vooropleiding bij Oscar Ramspek, twee jaar later werd ik aangenomen in het 1e jaar van de opleiding 1e fase wederom bij Oscar Ramspek. Op 10 juni 2005 heb ik de 1e fase succesvol afgesloten en werd ik aangenomen voor de 2e fase bij Frans de Jong. Ik hoop volgend jaar mijn diploma voor de 2e fase te halen

  • sinds 2003 ben ik als docent verbonden aan het Dierens Harmonie Orkest in Dieren

  • sinds 2005 ben ik ook als docent verbonden bij de Koninklijke Harmonie Oosterbeek

  • verder heb ik een aantal privé leerlingen in Zwolle

  • en geef ik les in een samenspeelgroep via Ritmyk in Franeker

  • ik verzorg de groepsrepetities bij de Zwolsche Harmonie in Zwolle

  • geef af en toe geef workshops bij klarinetensembles

  • ik vorm samen met Jules Luisman (piano) en Marit Berends (cello) het Zift Trio

  • speel als concertmeester bij Christelijke Muziekvereniging Advendo te Franeker

  • verder speel ik sinds januari 2005 als remplaçant bij het Nederlands Politie Orkest o.l.v. Hardy Mertens en Peter Kleine Schaars.