Muziekschool Heino

  Terug                          

Zwolle 

Mail voor informatie

Marit Berends

Mijn naam is Marit Berends en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de bachelor-opleiding cello van het conservatorium te Zwolle.

Om mijn vaardigheden te verbreden en te verdiepen in mijn vakgebied, studeer ik nu cello en barokcello aan de Messiaen Academie te Arnhem. Daar hoop ik in 2007 mijn 2e fase-diploma te behalen. Mijn docenten in de afgelopen jaren waren respectievelijk: Rata Kloppenburg, Maria Hol, Jeroen Reuling en Rene Berman.

Ik nam deel aan het Cellofestival Dordrecht, Cellofestival Zutphen en volgde internationale kamermuziekcursussen in Zwitserland en Belgie, waar ik masterclasses kreeg van verschillende docenten. Ook speelde ik in diverse orkesten zoals het Ricciotti-Ensemble (2002-2005; info: www.ricciotti.nl)

Het Wagenings Symphonie Orkest (2001-2003) en het Nationaal Jeugd Orkest (2001 en 2006).

Tijdens mijn studie volgde ik cursussen ‘ Feldenkrais’ ; houding, adem en beweging, podiumpresentatie en drama. Ik heb ervaring met allerlei muziekstijlen van barok tot hedendaagse en lichte muziek. Ik maak o.a. deel uit van Trio Zift; een trio met klarinet, cello en piano.

Vanaf het begin van mijn studie geef ik les en doe dit met veel plezier! Ik ben werkzaam als invalkracht op muziekscholen en heb een lespraktijk aan huis. Ik geef les aan kinderen en volwassenen van beginnend tot gevorderd niveau, zowel individueel als in groepsverband. Goed contact met de leerling vind ik erg belangrijk en is voor mij de basis van een les. Zo probeer ik voor elke individuele leerling een persoonlijke manier van lesgeven te vinden met passend lesmateriaal.

 

 

    Start
  Raalte
  Zwolle
  Dalfsen
  Heino
  Hattem
 

Hasselt

 

Wijhe

  Kampen
  Ommen
 

Deventer

  Hardenberg